Šerab Gjalcen Rinpoče

Maniva Šerab Gjalcen Rinpoče je visoko poštovani Lama Kađu linije. “Maniva” je naziv koji se daje učiteljima Čenrezi prakse koji su izgovorili najmanje milion Om Mani Peme Hung mantri.

Rinpoče-a je zamonašio u Rumteku 16-ti Karmapa, Rangdžung Rigpe Dorđe. Kao posebno nadaren učenik, Šerab Gjalcen Rinpoče usavršio je sve aspekte tradicionalnih budističkih studija, uključujući sutre i tantre, rituale i muziku, nauke, umetnost i kompoziciju.

Nakon što je završio trogodišnje meditaciono povlačenje pod mentorstvom Bokar Rinpoče-a, Šerab Gjalcen Rinpoče podržavao je aktivnost Kađu linije kroz svoju neumornu posvećenost da praktikuje, daje transmisije i usmerava učenike. Između ostalog velikog broja aktivnosti, Rinpoče je učitelj u centru za trogodišnje meditaciono povlačenje u Parpingu (Pharping). On je izgradio i nadgleda manastir za stotinu monahinja zapadno od Katmandua, a razvijaju se i njegovi planovi da sagradi manastir za monahe istočno od glavnog grada.

Nekoliko puta godišnje Rinpoče vodi hiljade praktičara u izvođenju prakse Njungne (Nyoung-ne) i Čenrezi, u njegovom Nješang (Nyeshang) manastiru u Svajambunatu (Swayambhunath). Preko 200 miliona Čenrezi mantri je akumulirano u zadnjih 25 godina.

Stil Rinpoče-ovih predavanja je dubok, direktan i pristupačan. Njegova predavanja začinjena praktičnim savetima, pričama i toplim humorom, ostavljaju trajnu impresiju na one dovoljno srećne da ih čuju.

Izvor – https://bodhipath.eu

Comments are closed.